Alegătorii cu drept de vot care nu se pot deplasa la sediul secției de votare din cauză de boală sau invaliditate, pot înainta o cerere prin care solicită să își exercite acest drept prin intermediul urnei speciale. Cererea va fi adresată președintelui secției de votare la care cetățeanul cu drept de vot este arondat, conform domiciliului sau reședinței sale, dovedite prin intermediul actului de identitate.
Cererea se depune la sediul secției de votare, în preziua votului - 26 septembrie 2020, între orele 18 și 20, cu excepția situațiilor în care cauza de boală sau invaliditate survine ulterior. Solicitarea poate fi depusă prin intermediul oricărei persoane și poate fi tehnoredactată sau întocmită olograf, datată și semnată. Cererea va cuprinde obligatoriu următoarele elemente: numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reședința, seria și numărul actului de identitate al alegătorului. De asemenea, trebuie să fie însoțită de copii ale actelor din care rezultă starea de sănătate sau de invaliditate.
Urna specială poate fi solicitată și de către persoanele reținute, deținute în baza unui mandat de arestare preventivă ori asupra cărora s-a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu sau persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu și-au pierdut drepturile electorale, cu condiția să domicilieze în raza teritorială a circumscripției electorale municipale Mediaș.
În urma depunerii cererilor pentru urna specială, președintele biroului electoral al secției de votare poate aproba ca o echipă formată din cel puțin 2 membri ai secției de votare să se deplaseze cu o urnă specială și cu materialul necesar votării (ștampilă cu mențiunea „VOTAT" și buletinele de vot) la locul unde se află alegătorul, pentru ca acesta să își poată exercita dreptul la vot.