MUNICIPIUL MEDIAŞ
portalul oficial al municipiului

Expoziție temporară la sediul Muzeului Municipal Mediaș

Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret propune publicului interesat o nouă expoziție temporară, intitulată „Păsări din Mediaș și împrejurimi”, deschisă la sediul Muzeului Municipal Mediaș începând cu data de 9 decembrie 2019.
Prin specimenele naturalizate selectate din colecția Muzeului Municipal Mediaș, se dorește realizarea unei incursiuni în tainele avifaunei medieșene. Cele peste 60 de specii de păsări selectate includ specii comune, dar și păsări rar sau foarte rar întalnite în zona noastră.
Publicul vizitator are ocazia de a admira unele dintre cele mai frumoase păsări sălbatice, precum pescărușul albastru (Alcedo atthis), grangurul (Oriolus oriolus) și prigoria (Merops apiaster). Păsările au fost structurate expozițional în funcție de habitatul în care acestea pot fi întâlnite.
Expoziția temporară “Păsări din Mediaș și împrejurimi” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Municipal, str. Mihai Viteazu, nr. 46, până în data de 20 iunie 2020.